Anti Spam

28-02-2009
Anti spam
Net als u heb ik een enorme hekel aan spam. Men vult zijn mailadres in op een website om een software bevestigingscode te verkrijgen, deel te nemen aan een forum of in te schrijven voor een seminar en ja hoor een paar dagen later wordt er een nieuwe golf spam in je mailbox gestort. Spam blijft hoe dan ook een vervelend fenomeen. De oplossing is een mailadres creëren dat alleen voor dit soort zaken gebruikt wordt. Ook ik had een dergelijk mailadres bij Lycos. Helaas is Lycos sinds kort gestopt met het webportaal en de bijbehorende gratis mailservice.

Een praktische oplossing voor de spam mail die ik graag met u wil delen is “Ten minute mail”. En eigenlijk hoef ik nu niets meer te schrijven want het concept zal u nu al duidelijk zijn.

Afijn, toch zal ik het concept en de feiten toelichten. Begin 2007 is Devon Hillard, laten we een standbeeld voor hem oprichten, begonnen met 10minutemail. Veel fora riepen om het hardst dat ze geen mailadressen verkochten aan spammers, maar u en ik weten dat een mailadres op een forum achterlaten gewoon smeken om spam is. De fora waren bang voor anonieme deelnemers die het betreffende forum zouden vervuilen. Bij mijn weten is die angst echter ongegrond gebleken.

Via de website van 10minutemail kunt u gratis een geldig mailadres krijgen dat 10 minuten geldig is en daarna automatisch afgesloten wordt. Als 10 minuten te kort is kunt u dit ook met 10 minuten verlengen. Kortom ideaal voor registratiedoeleinden op internet. Op dit moment krijgt 10minutemail zo’n 70.000 spam mails per dag te verwerken. Spam die dus eerder uitkwam in uw en mijn mailbox.
Hieronder de URL naar deze anti spam oplossing. Ik hoop dat dit initiatief navolging zal krijgen om spammers maximaal te ontmoedigen.

http://10minutemail.com/10MinuteMail/index.html

Laat een reactie achter