OPTA

14-02-2009

OPTA
OPTA staat voor Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit en heeft een controlerende taak in het Nederlandse post- en telecomlandschap. In mijn werk heb ik regelmatig met OPTA te maken gehad. Naast een aantal verbeterpunten zie ik ook zeker positieve eigenschappen van een instituut als OPTA. Zo kan je sinds enige tijd als bedrijf of burger zelf zaken checken bij OPTA. OPTA beheert namelijk de voorraad telefoonnummers van Nederland. OPTA kent telefoonnummerreeksen toe en zorgt ervoor dat het nummerplan wordt nageleefd. Het nummerregister van toegekende (en vrije) telefoonnummers is openbaar. Per nummer(reeks) zijn vier statussen mogelijk.

A) Afkoelen,
B) Geblokkeerd,
C) Gereserveerd of
D) Toegekend.

In het nummerregister kan men zowel zien of een telefoonnummer beschikbaar is als wie de eigenaar is van een bepaald telefoonnummer.

Hieronder de URL naar het betreffende register. Deze URL is ook opgenomen in de links op deze webpagina.

http://www.opta.nl/nl/nummers/nummers-zoeken/

Laat een reactie achter