Auto - deel 1 - Autobanden

15-02-2009

Auto – deel 1 - Autobanden
Er wordt bijzonder veel over auto’s geschreven en vandaar dat ik het kort zal houden, want ik ben zeker geen auto expert. Toch heb ik net als vele anderen het gevoel dat je jezelf er in moet verdiepen om te voorkomen dat je belazerd wordt. Dit maal een aardige tip en een vraag.

Om te beginnen kun je zelf eenvoudig checken of de “nieuwe” banden die je op je auto hebt ook echt nieuw zijn. Op de band staat namelijk een nummer en aan de hand van dat nummer kun je eenvoudig zien wat de productiedatum was van die betreffende band. Kijk op de band en ga op zoek naar een code van vier cijfers. De eerste twee cijfers geven het weeknummer weer en de laatste twee cijfers het jaartal.

Voorbeeld: 1209 dit staat dus voor week 12 van jaar 2009.

Als je veel op de weg zit zie je vaak vreemde zaken. Een paar van deze zaken heb ik uitgezocht. Vandaag de eerste vraag:

Waarom zijn er gekleurde banden (kleurcode van boven naar beneden is rood/ paars/ lichtgroen/ donkergroen) aangebracht op alle lantarenpalen op de A12? Waarom is dit gedaan en wat is het nut er van?

Het antwoord op de vraag volgt volgende keer in “Auto – deel 2”.

Laat een reactie achter